Benodigdheden:
3 Curryworsten (ik haal ze bij de Sligro)
250 ml Currysaus (Remia)
15 ml Rode Wijnazijn
10 ml Balsamico Azijn (ik gebruik de Balsamico van Oilala)
5 ml Worchestershire saus
2,5 ml Sojasaus (ik gebruik Kikkoman less Salt)
30 gr Tomatenpuree
8 gr Bruine Basterdsuiker
5 gr Uienpoeder
4 gr Kerriepoeder
3 gr Knoflookpoeder
1 gr Chilipoeder
Olijfolie
Voorbereiding:
Doe de Uienpoeder, Kerriepoeder, Knoflookpoeder en de
Chilipoeder bij elkaar en meng het even door
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe en indirecte hitte van ongeveer 110 Graden
Zet alvast een Skillet op de Barbeque zodat deze warm wordt
Doe ongeveer 20 ml Olijfolie in de Skillet en laat het even warm worden
Hierna doe je het Kruidenmengsel in de Skillet en bak je het even aan
Dan doe je de Tomatenpuree even meebakken zodat het zuurtje weg is, roer het geheel goed om
De Bruine Basterdsuiker kan nu worden toegevoegd en roer het weer goed om
Blus nu het geheel af met de Rode Wijnazijn, Balsamico Azijn, Worcestershire Saus en de Sojasaus
Als het geheel goed is opgenomen kan je de Currysaus toevoegen en laat het lekker even doorkoken
Verplaats nu de Skillet naar de Indirecte zone en leg de
Curryworsten op de Directe zone in de Barbeque
Gril de Curryworsten rondom mooi bruin
Als ze klaar zijn haal je de Curryworsten van het vuur en snijd je deze in stukken
Deze voeg je nu toe aan de Currysaus en verplaats de Skillet weer naar de Directe zone
Laat het geheel even lekker pruttelen
Eet smakelijk!