Ga naar de inhoud

Champignon Souffle

Een voorafje waar iedereen blij van wordt. Voeg naar smaak eventueel een Jalapeno Peper toe

Benodigdheden:
2 plakken Bladerdeeg
50 gram Prei
200 gram Champignons
40 gram Roomboter
1 eetlepel Bloem, indien nodig wat meer
250 ml Groente Bouillon
1 Rode Peper eventueel zonder zaadjes
1/2 Rode Ui
1 Ei
Eventueel Peper en Zout

Voorbereiding:
Pel en snipper de Rode Ui, snijd de Rode Peper in dunne
plakjes
Was en Snijd de Prei in dunne plakjes
Maak de Champignons schoon en snijd deze in plakjes
Maak alvast de Groente Bouillon zodat je deze direct kan
gebruiken

Bereiding:
Bak de Rode Ui in een Skillet of Koekenpan lichtjes bruin
Doe hierna de Champignons, Prei en de Rode Peper erbij en
blijf roeren
Zet het gas wat lager zodat het rustig gaart
Smelt in een steelpan de Roomboter en als deze is gesmolten
voeg je de eetlepel Bloem toe
Blijf goed roeren zodat het niet gaat klonteren
Giet nu langzaam de Groente Bouillon toe tot je de gewenste
dikte voor de Ragout hebt
Voeg dan het mengsel uit de Koekenpan toe en meng het goed
door
Proef het even of je nog Peper en/of Zout moet toevoegen
Pak de Souffle schaaltjes en vet de buitenkant in met
Olijfolie zodat het Bladerdeeg straks niet blijft plakken
Verwarm de Oven voor op 200 graden Celsius
Als de Ragout afgekoeld is verdeel je het over de schaaltjes
Leg een plakje Bladerdeeg over de bovenkant van het schaaltje
en druk de zijkant goed aan
Klop het Ei los en bestrijk het bladerdeeg met het geklopte ei
Als de Oven op temperatuur is zet je de Souffle schaaltjes er
in
Na 15 tot 20 Minuten is de Souffle klaar