Ga naar de inhoud

Champignon Ragout

Champignon Ragout
Een lekkere Ragout van Champignon, Ui, Rode Peper en Prei. Doe hem in een Pasteibakje in de oven of overdek hem met Bladerdeeg

Benodigdheden:
50 gram Prei
200 gram Champignons
40 gram Roomboter
1 eetlepel Bloem, indien nodig wat meer
250 ml Groente Bouillon (eventueel wat meer)
1 Rode Peper eventueel zonder zaadjes
1/2 Rode Ui
Eventueel Peper en Zout

Voorbereiding:
Pel en snipper de Rode Ui, snijd de Rode Peper in dunne plakjes
Was en Snijd de Prei in dunne plakjes
Maak de Champignons schoon en snijd deze in plakjes
Maak alvast de Groente Bouillon zodat je deze direct kan gebruiken

Bereiding:
Bak de Rode Ui in een Skillet of Koekenpan lichtjes bruin
Doe hierna de Champignons, Prei en de Rode Peper erbij en blijf roeren
Zet het gas wat lager zodat het rustig gaart
Smelt in een steelpan de Roomboter en als deze is gesmolten voeg je de eetlepel Bloem toe
Blijf goed roeren zodat het niet gaat klonteren
Giet nu langzaam de Groente Bouillon toe tot je de gewenste dikte voor de Ragout hebt
Als hij te dik blijft voeg je nog wat Groentebouillon toe
Voeg dan het mengsel uit de Koekenpan toe en meng het goed door
Proef het even of je nog Peper en/of Zout moet toevoegen

Eet Smakelijk!