Ga naar de inhoud

Cajun Zalm met Fettuccine

Een lekker pittig/zoete Zalmfilet met de fris zure Fettuccine en de Tomaten-Avocado salade. eigenlijk wil je dit iedere dag wel eten

Benodigdheden:
1 Zalmfilet a 180 gram
1/4 theelepel Zwarte Peperkorrels
1/8 theelepel Chili Vlokken
1/4 theelepel Komijnzaad
1/3 theelepel Paprikapoeder
1/3 theelepel Oregano
1/2 Avocado
60 gram Cherrytomaatjes
1/2 Citroen
1 teentje Knoflook
75 gram Fettuccine
1 eetlepel Olijfolie
15 gram Boter plus 1/2 eetlepel
1 eetlepel Honing
wat Peterselie
wat Groente Bouillon
Zout naar smaak

Voorbereiding:
Dep de Zalmfilet droog
Doe de Zwarte Peperkorrels, Chili Vlokken, Komijnzaad, Paprikapoeder en Oregano in een vijzel en stamp het fijn
Smeer de Zalmfilet in met het mengsel en laat het 20 a 30 minuten marineren
Pel de Knoflook en hak hem fijn
Snijd het vruchtvlees van de Avocado in blokjes
Snijd de Cherrytomaatjes in vieren
Was de Citroen en rasp de schil, pers hem hierna uit
Meng de Avocado, Cherrytomaatjes, Peterselie en de helft van het Citroensap

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 a 200 graden en plaats alvast een Skillet
Kook de Fettuccine volgens aanwijzing op de verpakking
Doe de Olijfolie in de Skillet en bak de Zalmfilet ongeveer 2 minuten per zijde
Haal hem hierna uit de Skillet en dek hem even af
Doe nu de Boter, Honing en de Knoflook in de Skillet met het Bakvet
Voeg de Groente Bouillon toe en laat even inkoken
Hierna leg je de Zalmfilet weer in de saus en laat hem 5 minuten verhitten, lepel regelmatig de saus over de Zalmfilet
Giet de Pasta af voeg de halve eetlepel Boter , de Citroenschil en Citroensap toe en meng door elkaar

Leg de Zalmfilet op het bord en lepel er wat saus overheen, voeg de Salsa van de Avocado en Cherrytomaatjes toe en maak het af met de Fettuccine

disfrute de su comida!