Ga naar de inhoud

Butter Chicken met Naan

Butter Chicken met Naan
Een heerlijk Indisch gerecht dat wel even moet marineren maar Oh zo lekker is zeker met Naan Brood en wat Witte Rijst

Benodigdheden:
1 kilo Kippendij Filet
2 Bosuitjes
2 eetlepels Roomboter

voor de Marinade:
400 milliliter Yoghurt
4 theelepels Garam Masala
2 theelepel Gember
4 teentjes Knoflook
1 theelepel Chilipoeder
1 Limoen voor het Sap
1/2 theelepel Zout

voor de Saus:
4 eetlepels Olie
4 eetlepels Roomboter
4 Uien
3 Rode Pepers
4 theelepels Garam Masala
800 gram Gepelde Tomaten

Voorbereiding:
Snijd de Kippendij Filet in grove stukken
Meng alle ingredienten voor de Marinade en doe de Kippendij Filet er in
Dek de schaal af en laat het tot 24 uur intrekken
Schraap daarna zo veel mogelijk van de Marinade van de Kippendij Filet en bewaar de Marinade
Pel de Uien en Knoflook en snipper deze zeer fijn

Bereiding:
Verhit de Olie en 2 eetlepels Boter in een ruime pan en bak de Kippendij Filet rondom goudbruin
Haal het hierna uit de pan en zet apart
Zet het vuur wat lager en voeg de overige 2 eetlepels Boter toe, bak hierin de Uien en Pepers glazig
Hierna doe je de Garam Masala bij de Uien en bak nog 1 minuutje mee
Blus dan het geheel af met de Tomaten en voeg de overgebleven Marinade toe, breng het weer aan de kook en laat het enkele minuten pruttelen
Pureer hierna de Saus met een Staafmixer (het hoeft niet helemaal glad te zijn) doe het weer in de pan en leg de Kippendij Filet weer in de Saus
Dek de pan af met een deksel en laat het in ongeveer 40 minuten boterzacht worden
Serveer het geheel met wat Limoen Partjes en reepjes Bosui

Suggestie:
Heerlijk met wat Rijst en Naan Brood (zie hier)

Eet Smakelijk!