Benodigdheden:
Voor 4 kleine broodjes:
60 ml lauwwarme Melk
3,5 droge Gist
7,5 gram Suiker
150 gram Bloem
3 gram Zout
1 Eieren
63 gram zachte Boter
scheutje Olijfolie
Voorbereiding:
Meng de Gist en twee eetlepels Suiker door de lauwwarme Melk.
Laat het even staan tot het licht gaat borrelen.
Doe de Bloem, de rest van de Suiker en het Zout in een Keukenmachine en meng het voorzichtig door elkaar.
Doe de Melk met de Gist en ½ Ei erbij en zet de Keukenmachine aan.
Zodra het goed gemengd is doe je de Boter er langzaam bij tot het goed door gemengd is.
Laat de machine daarna nog 7 a 8 minuten draaien zodat het een soepel en elastisch deeg wordt.
Smeer het snijplank in met Olijfolie en kneed het deeg nog een minuutje door met de hand.
Maak er een mooie bol van.
Smeer de bol in met een scheutje Olijfolie en doe het in een kom.
Dek de kom af en laat het deeg voor 30 – 45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nog even goed en verdeel het in kleine bolletjes.
Plaats de bolletjes op de bakpapier, smeer bolletjes met een beetje Olijfolie in en dek ze af met Huishoudfolie en laat ze nog 30 – 45 minuten rijzen.
Bereiding:
Verwarm ondertussen de Barbecue voor op 180 Graden met deflector of Pizzasteen.
Kluts het restant van de Ei en smeer de bolletjes ermee in.
Bak de bolletjes ongeveer 30 tot 40 minuten tot ze goudbruin zijn