Ga naar de inhoud

Black Pepper Chicken

Black Pepper Chicken
Een super simpel gerecht met veel Groenten en Kipfilet. De Black Pepper Sauce geeft het gerecht een mooi pittig karakter

Benodigdheden:
500 gram Kipfilet
1 Ui
3 teentjes Knoflook
125 gram Champignons
1/2 Rode Paprika
3 bladeren Paksoi
1/3 Prei
1/4 Courgette
Zwarte Peper
Zeezout
3 eetlepels Lee Kum Kee Black Pepper sauce
Olijfolie

Voorbereiding:
Snijd de Prei, Courgette, Paksoi en Rode Paprika in ringen en stukjes en was deze schoon
Pel de Ui en snijd in stukken, pel de Knoflook en snijd in dunne plakjes
Maak de Champignons schoon en snijd in stukken
Snijd de Kipfilet in blokjes en bestrooi deze met Zwarte Peper en Zeezout naar smaak

Bereiding:
Verwarm de Forge Adour bakplaat met 2 zones op 200 graden en de andere zone op 110 graden
Doe wat Olijfolie op het warmste deel en bak de Kipfilet aan zodat het wat begint te kleuren
Haal de Kipfilet van de bakplaat, doe er eventueel nog wat Olijfolie op en bak hier de Ui en Knoflook wat glazig
Dan voeg je de Prei, Courgette, Paksoi en Paprika toe en schep het geregeld goed om
Als de Groenten beginnen te kleuren voeg je de Champignons toe en bak dit lekker mee
Schep het regelmatig goed om
Kleuren de Champignons ook mooi dan voeg je de gebakken Kipfilet weer toe en meng het geheel goed door elkaar
Na een minuut of 5 voeg je de Lee Kum Kee Black Pepper Sauce toe en blijf het goed omscheppen
Is alles mooi bedekt met de Black Pepper Sauce dan haal je het gerecht van de bakplaat af

Suggestie:
Dit gerecht kan je lekker eten met alle soorten Rijst of Noodles
Ook zonder Kipfilet is dit een heerlijk gerecht

Eet Smakelijk!