Ga naar de inhoud

Bechamel Saus

Super snelle en simpele saus om verder te verwerken als basis en ook toepasbaar voor het maken van een lekkere Lasagne

Benodigdheden:
25 gram Roomboter
30 gram Patent Bloem
1/2 liter Koude Melk
1/2 theelepel Zeezout
Zwarte Peper naar smaak
Nootmuscaat naar smaak

Bereiding:
Smelt de Roomboter op een zeer laag vuur in een Sauterre maar laat het niet bruin worden
Als de Roomboter is gesmolten dan voeg je de Patent Bloem toe en blijf je goed roeren met een garde
Hierna doe je stapsgewijs de Koude Melk in de Sauterre en blijf je goed roeren zodat je geen klontjes krijgt
Als je alle Melk hebt toegevoegd doe je het Zeezout en de Nootmuscaat erbij en blijf je constant roeren
Zet nu het vuur wat hoger en laat de Bechamel Saus een minuut of 20 sudderen terwijl je regelmatig roert

Suggestie:
Deze saus is een starter saus die je overal voor kunt gebruiken
Maak hem bijvoorbeeld af met de Champignon-Bechamel Saus
Als je Bechamel Saus over hebt kun je dit gewoon invriezen!

Eet Smakelijk!